Na uzorku od 20 posto vode Džaferović, Komšić i Dodik

EPA/FEHIM DEMIR

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović vodi u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH a Željko Komšić ima značajnu prednost pred Draganom Čovićem u utrci za hrvatskog člana državnog vrha, podaci su što su ih u nedjelju nešto nakon 21 sat objavili iz izbornog stožera SDA u Sarajevu.

Glavni tajnik ove stranke Helid Genjac kazao je kako je na temelju 20 posto prebrojnih glasova moguće potvrditi da Džaferović vodi ispred kandidata Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) za oko 10 posto dok je Komšić među biračima koju su odlučili glasovati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dobio povjerenje njih 65 posto dok je Čović dobio potporu 25 posto glasača iz tog uzorka a kandidatkinja HDZ 1990. Diana Zelenika potporu oko četiri posto birača.

U Federaciji BiH na izbore je izašlo oko 900 tisuća birača a SDA je ove podatke objavio na temelju prebrojanih oko 150 tisuća tih glasova.

“Treba istaknuti kako među njima nema onih iz Zapadno-hercegovačke županije koji mogu bitno utjecati na tijek izbora no zato su tu glasovi iz županije Središnja Bosna i Hercegovačko-neretvanske županije”, kazao je Genjac.

U utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH prema podacima iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) vodi njen predsjednik Milorad Dodik.

Također na temelju uzroka od oko 20 posto prebrojanih glasova iz te su stranke objavili kako je Dodik dobio 58 posto prebrojanih glasova dok je njegov protukandidat Mladen Ivanić dobio potporu oko 40 posto glasačkog tijela u Republici Srpskoj.

No u tome nema glasova iz Banja Luke koja okuplja veliki broj birača a iz Saveza za pobjedu čiji je Ivanić kandidat tvrde kako upravo on u toj gradskoj sredini vodi s prednošću od oko pet posto.

Komentiraj