IZBORI 2015. Bačić: Milanovićeva Vlada ‘pokušaja i pogreške’

HINA/ Nikša MILETIĆ

Predsjednik HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić na konferenciji za novinare u četvrtak u Dubrovniku Milanovićevu Vladu nazvao je ”vladom pokušaja i pogreške”, dodavši da je stav HDZ-a poznat – autocesta treba spojiti Ploče i Dubrovnik preko hrvatskog teritorija, Pelješkog mosta.

Uz Bačića koji je 3. na listi HDZ-ove Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu, na konferenciji su se predstavili i 7. na listi Sanja Putica, te 14. Marija Vučković.  Obrazloživši pet sastavnica HDZ-ova izbornog programa ”5+ Hrvatska”, Bačić je Milanovićevu Vladu nazvao ”vladom pokušaja i pogreške”.

“Pokušali su odustati od Pelješkog mosta, ali su nakon naših pritisaka stali i opet ga aktivirali. Ista stvar je i s autocestom, gdje smo imali njihov pokušaj odustajanja, dok je naš stav poznat – autocesta treba spojiti Ploče i Dubrovnik preko hrvatskog teritorija. Imali su namjeru i ukinuti županije, a mi smo tu zauzeli stav da naša županija mora biti jedinstvena regija”, naglasio je Bačić.

Dodao je da HDZ-ova Domoljubna koalicija neće voditi prljavu kampanju na predstojećim parlamentarnim izborima.

  • Sedma s liste, predsjednica Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”, Sanja Putica, kazala je da Domoljubna koalicija u svom programu nosi rješenja za probleme koje vladajući nisu znali riješiti.

”Velika nezaposlenost, nesigurna radna mjesta, iseljavanje, upitno stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, negativni gospodarski trendovi su stvari s kojima ćemo se mi znati nositi na pravi način”, naglasila je Putica. Dodala je da će njezina osnovna zadaća u Hrvatskom saboru biti pomagati Dubrovniku.

”U Saboru ćemo se zalagati da dobijemo titulu Europske prijestolnice kulture. Potrebno nam je strateško promišljanje o razvitku grada, a ne razvoj temeljen jedino na turizmu”, zaključila je Putica.

Četrnaesta na listi HDZ-ove Domoljubne koalicije, zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković, posebno je naglasila da je preduvjet gospodarskog rasta u demografskoj obnovi, ponajprije kroz drukčiji Obiteljski zakon te brigu za mlade i obitelji.

‘To ćemo postići kroz dva modela – revitalizacijom domicilne populacije te boljim odnosom  s hrvatskom dijasporom’, rekla je Vučković.

Komentiraj