fah

IZBJEGLICE U Hrvatsku do 19 sati ušla 892 migranta

U Hrvatsku su u srijedu do 19 sati ušla 892 migranta, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama, navodeći da vukovarsko-srijemska policija i dalje zatiče osobe u nezakonitom prelasku državne granice.

Od 892 migranta koliko ih je u Hrvatsku ušlo do 19 sati, 360 ih je upućeno u registracijski centar u Ježevu. U tijeku su pripreme za uspostavu i drugih registracijskih centara i objekata za smještaj, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

U tijeku je, kažu, organizacija privremenog premještaja tražitelja azila koji su otprije smješteni u Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu u Porinu. Oni će biti premješteni u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini. Tako će se Porin od sutra do daljnjega koristiti samo za potrebe registracije i smještaja ranjivih osoba iz migracijske krize i potencijalne tražitelje azila.

Izbjeglice od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji.

Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska Vlada će u četvrtak na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Republiku Hrvatsku.

“Vlada će osnovati Stožer čija je zadaća osigurati koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija s ciljem humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja migranata”, rekao je Vladin glasnogovornik Nikola Jelić.

Voditelj stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a članovi stožer bit će zamjenici odnosno pomoćnici iz više ministarstva – socijalne politike i mladih, vanjskih i europskih poslova, rada i mirovinskog sustava, ministarstva zdravlja te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U rad Stožera po potrebi će se uključivati i predstavnici drugih tijela i institucija.

Komentiraj