IZBJEGLICE NEZADOVOLJNE SMJEŠTAJEM U PORINU Majka s djetetom stala pred ministrov auto

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i zastupnica u Europskom parmalentu Dubravka Šuica posjetili su u ponedjeljak azilante u zagrebačkom prihvailištu Porin.

“Došli smo s dva temeljna razloga. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima ovdje, svim volonterima na svemu što čine da bi se onima koji su potrebiti, koji su u velikim životnim dramama i iskušenjima posvetili i omogućili im život dostojan čovjeka. Konkretan motiv je nagrada Europskog građanina koju je Europski parlament na prijedlog zastupnice Šuice i njenih kolega dodijelio pateru Barunu”, izjavio je Božinović nakon posjeta izbjeglicama.

Posjet ministra i europarlamentarke zasjenio je incident, koji se dogodio kada su odlazili iz Porina. Naime, skupina tražitelja azila objašnjavala je Božinoviću da nisu zadovoljni smještajem te da Hrvatska nije spremna za prihvat izbjeglica. Poručili su im i da treba otvoriti granice, prenosi Dnevnik.hr.

U jednom trenutku, jedna od tražiteljica azila, s djetetom u rukama, stala je pred ministrov automobil i kratko mu zapriječila out. Ipak, vozač ih je zaobišao i odvezao se s ministrom unutarnjih poslova i HDZ-ovom zastupnicom u Europskom parlamentu.

Komentiraj