Izbjeglica provalio u kuću pored Gospića pa ostavio poruku isprike

“Oprosti prijatelju, ali ja sam toliko gladan pa sam morao provaliti. Potječem iz grada Khana“ – tu je poruku ostavio izbjeglica nakon što je provalio u osamljenu kuću u selu Čitluku pod Velebitom kako bi se domogao nešto hrane, javlja Novi list.

“Od jutros neprekidno stižu dojave o brojnim skupinama ilegalnih migranata koji su najvjerojatnije zbog vrlo guste magle zalutali i osvanuli pod Velebitom. Alarmirana je i policija koja se nalazi na potezu od sela Bilaj i Čitluka. Zamijećeno je nekoliko skupina migranata koji dezorijentirano hodaju na tome terenu”, javlja riječki portal.

“Prekopani vrtovi i povremene krađe peradi postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića”, tvrdi Novi list. Jutrošnja gusta magla i temperature zraka od 1,4 stupnja C natjerali su ove očajnike da nastave put, pri čemu su mnogi zalutali u bespuća Velebita. Policija još uvijek nadzire teren jer je nepoznato koliko se migranata našlo na ovome dijelu Like. Mediji nemaju službenih saznanja o ovome, ali društvenim mrežama već kruže mnogi snimci i fotografije grupa ilegalaca koji su na ovaj teren najvjerojatnije dospjeli preko ceste zvane Vrebačka staza i mjesta Lovinca ili Gornje Ploče.

Nadzorna kamera na osamljenoj kući u Čitluku snimila je jednog jadnika koji je vjerojatno bolestan ili toliko iscrpljen da se jedva drži na nogama. Tek nekoliko stotina metara niže provaljena jedna kuća. Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka:“Oprosti prijatelju, ali ja sam toliko gladan pa sam morao provaliti. Potječem iz grada Khana“. Još se ne zna što je noćni „prijatelj“ ukrao.

Novi list podsjeća kako je nedavno pisao “o novoj migrantskoj ruti kada je u jednom lovačkom gateru kod sela Vrebac provaljena ograda i usmrćen jedan pitomi jelen”. Radnici Hrvatskih šuma tada su obilazeći teren na šumskoj cesti Vrebac-Podlapača zatekli više od stotinu ilegalnih migranata koji su se potom razbježali.

Komentiraj