Izbačeno nekoliko članova SDP-a: Maras poručio: “Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost”

SDP je izbacio Zvanu Brumnića, Nikšu Vukasa, Rajka Ostojića i Gordana Marasa, javlja N1, pozivajući se na neslužbene izvore.

Povjerenici u raspuštenim organizacijama imaju rok do 27. srpnja odlučiti tko ostaje u stranci, a kome iskaznica SDP-a više neće vrijediti. Predsjedništvo je izglasalo četiri kriterija, od čega su dva “tehnička” (da se ne može stupiti u kontakt ili da dulje od godinu dana nije plaćena članarina), a dva politička (da su opstruirali izbore ili da su nanosili štetu SDP-u), međutim, kroz njih će se provući i saborske zastupnike među kojima je njih šestero iz zagrebačke organizacije.

O svemu se putem Facebooka oglasio Gordan Maras:

“Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost. Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan.
Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio”, objavio je Maras.

Podsjetimo da su u lipnju ove godine raspuštene SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

“U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku. Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a nego će se to dogoditi u roku od 45 dana nakon reevidencije članstva. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a”, kazao je tada predsjednik stranke Peđa Grbin.

 

Komentiraj