HRT

IZBAČENI MRSIĆ: “SDP na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka”

Nakon što je Glavni odbor SDP-a na prijedlog Predsjedništva stranke većinom glasova, 40 ‘za’ i osam ‘protiv’ te četiri ‘suzdržana’, donio odluku o isključenju saborskog zastupnika i bivšeg ministra rada i socijalne skrbi Miranda Mrsića jer je odbio povući iz saborske procedure svoj prijedlog Zakona o doprinosima, Mrsić se oglasio na Facebooku.

“Glavni odbor SDP-a donio je danas odluku o mom isključenju iz članstva SDP-a jer nisam želio odustati od Zakona koji našim radnicima osigurava sigurno radno mjesto! Ovakvim činom SDP se, pod vodstvom Davora Bernardića, javno odrekao radnika, sindikata i civilnog sektora koji su podržali politiku koju nose zakoni koje sam predložio. Kao uvjereni socijaldemokrat smatram da je konačno došlo vrijeme da radnike i naše građane stavimo u fokus našeg djelovanja, okupljajući pri tome sve one koji nam u tome mogu pomoći. Zbog toga sam danas kažnjen isključivanjem iz stranke čija mi je dobrobit bila temelj moga djelovanja”, napisao je Mrsić na Facebooku.

“Na moju osobnu žalost današnjom odlukom vodstvo SDP-a je potvrdilo da SDP nije krenuo tragom promjena, već je potvrdilo da se u SDP-u ne tolerira drugačije mišljenje. Potvrdilo je da SDP u djelovanju ne vode ideali, već pragmatizam, da su od dobrobiti građana važniji unutarstranački obračuni. Danas je potvrđeno da je SDP na putu da postane irelevantna i marginalizirana stranka jer ovakav SDP ne može biti predvodnikom demokratizacije našeg društva jer nije sposoban demokratizirati niti sebe, a kamoli Hrvatsku”, upozorio je Mrsić.

“Imam potrebu svima vama, mojim stranačkim kolegama koji dijelite socijaldemokratska uvjerenja kao i ja, poručiti da ne odustajete od SDP-a i nastojanja da se u SDP-u provede političko, kadrovsko, vrijednosno i moralno provjetravanje kako SDP ne bi iščezao s političke scene. Nemojte dopustiti da nekolicina ljudi kojima je jedini interes vlastito, a ne opće dobro, uništi i ono malo povjerenja u socijaldemokratsku ideju kod naših građana”, zavapio je.

“Ja i dalje ostajem predan svojim uvjerenjima zbog čega sam nakon dugo godina predanosti SDP-u isključen iz članstva. Moje isključenje ne smatram okretanjem leđa SDP-u, jer sam uvjeren da će loši rezultati rada i postupaka SDP-a doći na naplatu nakon čega će se pokrenuti potrebni procesi za koji sam se oduvijek zalagao. Uvjeren sam da će tada doći vrijeme za moj povratak”, zaključio je Mrsić i zahvalio “svim članicama i članovima SDP-a koji su mu u njegovoj borbi za bolji SDP dali podršku”.

Komentiraj