EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Izašle pojedinosti o navodnim zlostavljanjima Woodya Allena

Posvojena kći Woodyja Allena je uplakana u televizijskom intervjuu u četvrtak do u pojedinosti govorila o navodnom spolnom zlostavljanju od strane tog filmaša prije 25 godina.

U svojem prvom televizijskom intervjuu Dylan Farrow je rekla u CBS-ovoj emisiji “Jutros” da je Allen dirao njezine intimne dijelove kada je imala 7 godina.

“Voljela sam svojeg oca. Poštovala sam ga. Bio je moj junak. A to očito ne uklanja ono što je učinio. Ali čini izdaju i bol još jačima”, rekla je Farrow (32) u intervjuu.

Allen (82) je više puta zanijekao optužbu, prvi put iznesenu 1992. usred ogorčenog razlaza s tadašnjom partnericom glumicom Miom Farrow.

U priopćenju u četvrtak Woody Allen je, nakon bojkota sve većeg broja glumaca, ponovio svoje nijekanje optuživši obitelj bivše supruge Mie Farrow da iskorištava pokret protiv spolnog uznemiravanja kako bi mu “uništila ugled”.

U razgovoru za CBS Dylan Farrow, majka šesnaestomjesečnog djeteta, opetovala je da ju je redatelj spolno zlostavljao u kolovozu 1992. u potkrovlju kuće Mie Farrow u Connecticutu.

Danas jasno mogu reći da “mi je prstom dodirivao usne i stidnicu”, dodala je, ganuta, istaknuvši da je Allen tada često tražio neprimjerene fizičke kontakte s njom.

Redatelj, koji dosad nikad nije sudski gonjen i 2014. je u The New York Timesu objavio dug demanti, u svojoj izjavi ponovo ističe da su optužbe tada temeljito istražile dvije agencije za zaštitu djece koje su “neovisno zaključile da nije bilo zlostavljanja”.

No Dylan Farrow je izjavila za CBS da ju majka nikada nije silila ni na što, samo ju je bodrila da “kaže istinu”.

Gledajući ponovo intervju Woodyja Allena u kojemu on niječe optužbe, sa suzama u očima je optužila očuha da je “lagao čitavo vrijeme” i da žali što slučaj nije završio na sudu.

Nakon raskida sa svojom bivšom muzom Miom 1992., Allen je izazvao skandal priznavši vezu s Mijinom drugom pokćerkom Soon-Yi Previn koja je od njega 35 godina mlađa. Poslije su se vjenčali i posvojili dvije kćeri.

Afera ponovo izlazi u javnost dok Hollywood i dalje potresa pokret protiv spolnog uznemiravanja #Metoo, nastao u listopadu nakon otkrića spolnog zlostavljanja koje je činio moćni filmski producent Harvey Weinstein.

U obranu Dylan Farrow stalo je više glumica, među kojima Natalie Portman i Reese Witherspoon. Mladi francusko-američki glumac Timothee Chalamet koji se proslavio ulogama u filmovima “Call me by your name” i “Lady Bird”, izrazio je na Instagramu žaljenje što je ikad radio s Allenom. Sličnu izjavu je dala i Greta Gerwig, redateljica potonjeg filma, rekavši da više neće surađivati s njim.

Naprotiv, glumac Alec Baldwin je stao u redateljevu obranu ocijenivši situaciju “nepravednom i žalosnom” i podsjetivši da redatelj nikad nije bio sudski gonjen unatoč dugim istragama.

Komentiraj