IZASLANSTVO OD 157 OSOBA Hrvatska će na Olimpijske igre u Pariz sa 73 sportašice i sportaša iz 15 sportova

Autor:

Image: 879522740, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide.
Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use.
Contributor media restriction: {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}, {01D411B6-343C-43A5-9602-EC44B7F88A65}., Model Release: no, Credit line: Frank Molter / Alamy / Alamy / Profimedia

Frank Molter/Alamy/Profimedia

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) imao je u utorak dvostruki program – 70. sjednicu Vijeća i 73. sjednicu Skupštine HOO-a. Sjednica Vijeća bila je u znaku odluka povezanih s Igrama XXXIII. olimpijade u Parizu, poput završnog popisa evidentnih olimpijskih kandidata i imenovanja hrvatske olimpijske delegacije.

Hrvatska će na Olimpijske igre u Pariz sa 73 uzdanice (58 sportaša i 15 sportašica) iz 15 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba.

U razvojnom programu II/1 novouvršteni s 1. srpnja su: Laura Barišić (judo), Ivano Čelić (kickboxing), Juraj Barčot iz plivanja (sa 75% na 100 % financiranja), Donata Elez i Laura Lalić (veslanje).

EKO-IGRE Kakvi uvjeti čekaju olimpijce u Parizu? Kreveti od kartona i sobe bez klima uređaja: ‘Istražujemo opcije’

U razvojni program III od 1. srpnja uvršteni su: Noa Ježek, Luka Pratljačić, Nikolina Ćaćić i Sara Beram (svi iz boksa), Tonči Stipanović (jedrenje), Vedran Markota (mačevanje), Ana Blažević, Amina Kajtaz i Marin Mogić (plivanje) te od 1. lipnja sestre Ivana i Josipa Jurković (veslanje). Atletičari Matija Gregurić i Martin Marković s 1. srpnja prešli su u olimpijski program.

Od istog datuma u program hrvatskih olimpijskih nada primljeni su Mateo Žugec (gimnastika), Niko Janković i Karlo Perčinić (plivanje) te Lana Špirelja (streljaštvo). Iz istog programa boksačica Nikolina Ćaćić prešla je u razvojni program III, a plivačica Jana Pavalić u olimpijski program.

Brojne su promjene u programu sufinanciranja rada trenera: na prijedlog Hrvatskog rukometnog saveza, iz skupine trenera mlađih dobnih kategorija izostavljaju se Krešo Ivanković i Ivan Dragić, a s 1. srpnja u kategoriju trenera mlađih dobnih uzrasta uvrštava se Nenad Šoštarić.

Trener za razvoj pojedinog sporta Dragan Pinjuh iz taekwondoa prelazi od 1. lipnja u kategoriju kvalitetnih trenera, a Marko Brez (gimnastika) uvrštava se od 1. srpnja na listu trenera mlađih dobnih kategorija. Diana Lukšić (gimnastika) prestaje biti korisnica kategorije trenera za razvoj pojedinog sporta, a umjesto nje je od 1. srpnja uvršten Josip Morožin.

VIZA ZA PARIZ Aleksandar Petrović odveo Brazil na Olimpijske igre, uvjerljivo svladali Latviju

Od istog datuma i Jakša Arambašić (plivanje) postaje korisnik kategorije kvalitetnih trenera. Na prijedlog Hrvatskog boksačkog saveza, Danijel Vekić od 1. svibnja postaje trener mlađih dobnih kategorija, a Matej Matković korisnik programa kvalitetnih trenera.

Revizija redovnih sredstava nacionalnih sportskih saveza u 2023. godini utvrdila je da su spomenuta financijska sredstva u najvećem dijelu realizirana u skladu s odredbama Upute i zakonskim regulatornim okvirom te je stručno mišljenje revizije da je sustav unutarnjih kontrola zadovoljavajući, uz stanovite nedostatke, za čije su otklanjanje propisane određene preporuke.

Jednako tako ocijenjeno je i revizorski izvještaj marketinških ugovora HOO-a za 2023. godinu.

Prihvaćeno je osam financijskih zahtjeva za tri Posebna programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini, i to – za razvoj sporta specifičnog za određenu lokalnu sredinu, Međunarodni olimpijski dan i Hrvatski olimpijski dan.

EVO POPISA Ove rukometaše Sigurdsson vodi na Olimpijske igre

Od ostalih odluka zanimljiva je ona o uvođenju statue Dražena Petrovića kao dara najboljim mladim sportaši(ca)ma u HOO-ovu izboru za istoimenu nagradu.

Skupštinsko zasjedanje obilježilo je prihvaćanje prijedloga odluke o provedbi izbora u HOO-u za mandatno razdoblje 2024. – 2028. početkom listopada u Zagrebu.

Popis hrvatskih sportaša za Olimpijske igre u Parizu

ATLETIKA (9)
Sandra Elkasević, Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro, Marija Tolj, Sara Kolak, Filip Mihaljević, Filip Pravdica, Martin Marković, Matija Gregurić

BICIKLIZAM / BMX (1)
Marin Ranteš

BOKS (1)
Gabriel Veočić

GIMNASTIKA (2)
Tin Srbić, Aurel Benović

IMA IZNENAĐENJA Tucak objavio popis. U Pariz ne idu kapetan i još četvorica svjetskih prvaka

JEDRENJE (6)
Šime Fantela, Mihovil Fantela, Filip Jurišić, Martin Dolenc, Elena Vorobjeva, Palma Čargo

JUDO (3)
Barbara Matić, Katarina Krišto, Zlatko Kumrić

KAJAK/KANU (2)
Anamaria Govorčinović, Matija Marinić

PLIVANJE (3)
Nikola Miljenić, Jere Hribar, Jana Pavalić

RUKOMET(14)
Matej Mandić, Dominik Kuzmanović, Lovro Mihić, Mario Šoštarić, Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica, Veron Načinović, Nikola Grahovac, Marin Šipić (pričuve Sandro Meštrić, Marin Jelinić i Filip Glavaš)

OLIMPIJSKE IGRE Atletičari Kolak, Tolj, Marković i Gregurić novi putnici za Pariz

STOLNI TENIS (4)
Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Filip Zeljko, Ivana Malobabić (pričuva Frane Tomislav Kojić)

STRELJAŠTVO (3)
Giovanni Cernogoraz, Petar Gorša, Miran Maričić

TAEKWONDO (3)
Ivan Šapina, Marko Golubić, Lena Stojković

TENIS (4)
Mate Pavić, Nikola Mektić, Donna Vekić, Petra Martić

VATERPOLO (13)
Marko Bijač, Toni Popadić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka, Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Konstantin Kharkov

TENISKE NORME Hrvatsku će u Parizu predstavljati Donna Vekić i Petra Martić, Mektić i Pavić ponovno zajedno

VESLANJE (5)
Martin Sinković, Valent Sinković, Damir Martin, Anton Lončarić, Patrik Lončarić

Hrvatska će na OI-ju u Parizu imati predstavnike i u dva pokazna sporta

RUKOMET NA PIJESKU (3)
Lucian Bura, Ivan Dumenčić, Ivan Jurić

TAJLANDSKI BOKS (3)
Helena Jurišić, Vito Košar, Ivan Bertić

A GDJE SU TURISTI? Olimpijske igre pred vratima, hoteli poluprazni: Učinak je kontraproduktivan

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.