EPA/SEDAT SUNA

Iza Turske je krvava 2016. godina

U prvim satima 2017. godine Turska je postala metom još jednog terorističkog napada. Naoružani napadač upao je u noćni klub ‘Reina’ u Istanbulu, ubio 39 i ranio 69 osoba. Napadač je na mjestu događaja ostavio svoje oružje i pobjegao. Potraga za njim je u tijeku.

Iza Turske je krvava 2016. godina u kojoj je zabilježeno šest terorističkih napada.

17. veljače 28 osoba je poginulo u napadu na vojni konvoj u Ankari. Manje od mjesec dana kasnije, 13. ožujka, kurdski su militanti ubili 37 osoba u napadu autobombom u Ankari.

U bombaškom i oružanom napadu na zračnu luku Ataturk u Istanbulu 28. lipnja poginula je 41 osoba, a za napad se okrivljuje Islamska država. Mjesec dana kasnije, 30. srpnja, 35 kurdskih militanata pokušalo je upasti u vojnu bazu, ali ih je ubila turska policija.

20. kolovoza u bombaškom napadu na vjenčano slavlje ubijeno je najmanje 30 ljudi. Posljednji u nizu prošlogodišnjih napada dogodio se 10. prosinca, kada su u dvostrukom bombaškom napadu ispred stadiona nogometnog kluba Bešiktaš ubijene 44 osoba. Odgovornost za taj napad preuzeli su kurdski militanti.

Deset dana kasnije u Ankari je ubijen uski ambasador Andrey Karlov. Policajac Mevlut Mers Altintas otvorio je vatru na ambasadora na otvorenju izložbe uzvikujući: “Ne zaboravite Alep!”

Komentiraj