Iz zatvora u Tripoliju pobjeglo 400 zatvorenika

Pixabay

Oko četristo zatvorenika uspjelo je u nedjelju pobjeći iz zatvora u predgrađu libijskog glavnog grada Tripolija, koje je već tjedan dana poprište nasilja, objavila je policija.

“Zatvorenici su uspjeli probiti vrata i pobjeći” nakon nereda do kojih je došlo u blizini zatvora Ain Zara između suprotstavljenih naoružanih skupina, kazala je policija. Čuvari ih nisu uspjeli zaustaviti.

Suparničke milicije već tjedan dana teškim oružjem međusobno se bore u južnom predgrađu Tripolija. U tim je borbama dosad poginulo najmanje četrdeset osoba, uglavnom civila, po zadnjem priopćenju ministarstva zdravstva od petka navečer.

Raketnom paljbom pogođen je u nedjelju i izbjeglički logor u kojem su smješteni ljudi koji su izbjegli iz grada Tawerghe, pri čemu su najmanje dvije osobe poginule.

U tom se logoru nalaze stotine izbjeglica iz libijskog rada Tawerghe, smještenog u blizini Misrate, koji su bili prisiljeni pobjeći nakon revolucije 2011. kojom je svrgnut bivši čelnik Moamer Gadafi i otad se nisu uspjeli vratiti.

Komentiraj