Iz Vlade poručuju da će se konferencije za medije održavati unutar zgrade Vlade

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se, obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, održavati unutar zgrade Vlade, objavila je u utorak Vlada.

“Namjera nam je da podizanjem razina sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka, pored sigurnosti štićenih objekata, zgrade Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda RH, povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija. Također, želimo osigurati da nove privremene sigurnosne mjere ni na koji način ne utječu na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima Vlade, sjednicama i događajima, kao ni na dostupnost članova Vlade za izjave medijima” navode iz Vlade.

Konferencije članova Vlade i drugih dužnosnika tako će se održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom (dvorište Banskih dvora) ili u zatvorenom (svečana dvorana za konferencije za medije).

“U tu svrhu pristupit ćemo izradi i ažuriranju službenih akreditacija za predstavnike medija koji prate rad Vlade. Dotada, medijsko praćenje Vladinih sjednica, sastanaka, aktivnosti, događanja kao i konferencija za medije bit će omogućeno svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koje njihove redakcije najave ususret pojedinih događanja”, dodaju.

Iz Vlade poručuju da će predstavnicima medija biti omogućen pristup Trgu sv. Marka, u svrhu medijskog praćenja i za vrijeme trajanja javnih okupljanja, uz obavljanje sigurnosnog pregleda. “Vezano za sve druge sigurnosne postupke oko organizacije prometa vozila i kretanja ljudi na prostoru Trga sv. Marka, bit ćete pravodobno obaviješteni od nadležnih tijela”, ističe se u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Komentiraj