Iz Superlige istupili i Atletico Madrid i Inter Milan

Nakon što su sinoć iz Superlige istupili svi engleski klubovi, u srijedu su to učinili i madridski Atletico te milanski Inter.

“Upravni odbor Atletica sastao se u srijedu i želi obavijestiti Superligu i ostale osnivače o odluci da ne formalizira svoje sudjelovanje u projektu. Atletico je u ponedjeljak donio odluku zbog okolnosti koje danas ne postoje. Za klub je esencijalan sklad sa svim skupinama koje čine našu crveno-bijelu obitelj, a pogotovo navijačima. Prva momčad i trener izrazili su zadovoljstvo ovom odlukom jer razumiju da je sport važniji od svih drugih kriterija”, objavio je Atletico.

“Potvrđujemo da više nismo dio projekta Superlige. Uvijek želimo navijačima pružiti najbolje nogometno iskustvo, a inovativnost i inkluzivnost dio su naše srži od osnutka kluba. Vjerujemo da nogomet, kao i svaki drugi sektor, mora stalno težiti poboljšanju svojih natjecanja i zadržati uzbuđenje među navijačima svih dobnih skupina diljem svijeta, unutar financijske održivosti. S takvom vizijom veselimo se što ćemo i dalje zajednički raditi sa svim institucijama i dioničarima za bolju budućnost sporta koji svi volimo”, navodi se u objavi Intera.

Komentiraj