Iz šarenih 80-ih godina popularni jastučići za ramena ipak se neće vratiti

Unsplash/petr sidorov

Jastučići za ramena su bili iznimno popularni kao dio odjeće na početku 80-ih godina prošlog stoljeća. Više internetskih portala specijaliziranih za modu je navelo ovu osobitost u svojim modnim kalendarima i pregledima trendova iz prošlosti. U to vrijeme, objasnili su, jastučići su se prvo nosili ispod sakoa ili kaputa, da bi se zatim počeli stavljati u kroj haljina, debljih majica, pulovera, i na kraju košulja…

Mlade generacije sve više vraćaju neke odlike stila i izgleda iz razdoblja prije 40 godina. No, naglašavanje ramena je prihvaćeno u manjoj mjeri,  moderne varijacije ovih mekanih jastučića postoje i tek ih neki dizajneri ugrađuju u pojedine modne kreacije.

Čini se kako ovaj trend neće doživjeti ponovnu popularnost, kakvu je imao u 80-im godinama. Najčešće ovaj dodatak možemo primijetiti na starijim odjevnim komadima ili onima, koji su kupljeni u trgovini rabljenom odjećom. Čest je slučaj da se jastučići stavljaju prilikom dizajnerske prenamijenjene odjevnih predmeta ili da se koriste za kostimografske potrebe prilikom snimanja različitih editorijala, video spotova ili filmova.

Komentiraj