Iz pritvora izašla riječka pročelnica koja je pijana izazvala tešku nesreću

Nakon nešto manje od mjesec dana provedenih u pritvoru u Puli bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke  i nekadašnja olimpijka u bacanju diska Vera Begić puštena je danas na slobodu, objavio je Glas Istre.

Vera Begić je prije mjesec dana, vozeći u pijanom stanju s 1,81 promila Istarskim ipsilonom, i to u krivom smjeru, izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, koji se s obitelji, suprugom i sinom, vraćao sa izleta.

Vera Begić, inače majka malodobnog djeteta, pri izlasku sa suda dala je kratku izjavu za Glas Istre.

– Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni. Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenoga iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol –  kazala je V. Begić, vidno uzdrmana i u suzama.

Podsjetimo, nakon vijesti da je stravičnu prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41 godišnji Igor Soldatić  izazvala pod utjecajem alkohola pročelnica Begić gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel suspendirao ju je s mjesta pročelnice obrazlažući da je suspenzija jedino što je,  u skladu s Zakonom o službenicima i namješteniciima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, mogao učiiti. Gradska oporba istodobno je tražila ostavku pročelnice.

 

 

Komentiraj