Članovi Protueksplozijske skužbe Uprave policije te zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske policijske uprave u razdoblju od 12. do 15. rujna iz pet speleoloških objekata koji se nalaze na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i splitsko-dalmatinske uspješno je uklonjeno 60 komada eksplozivnih sredstava i drugog oružja, objavljeno je u četvrtak na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.

Postupanje je bilo dosta složeno, zbog zatečenog stanja eksplozivnih sredstava, ali i komunalnog otpada, kojeg su baš kao i eksplozivna sredstva nepoznate osobe tijekom dužeg vremena ubacivale u „jame“, koristeći ih kao ilegalno odlagalište otpada.

“Ovom prilikom zahvaljujmo Hrvatskoj agenciji za okoliš i prirodu, koja je uvidom u svoje baze podataka o speleološkim objektima uočila problematiku vezanu za eksplozivna sredstva te obavijest o tome pravovremeno dostavila nadležnim službama Ministarstva unutarnjih poslova. Također zahvaljujemo Komisiji za speleospašavanje HGSS-a, kao i nadležnim Javnim vatrogasnim postrojbama koje su za vrijeme predmetne zadaće policijskim službenicima pružile odgovarajuću potporu”, poručuju iz MUP-a.

Komentiraj