Iz HUP-a kažu da odlaskom velikih članica njihova reprezentativnost nije ugrožena

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je priopćila da su oni dobrovoljna udruga u koju je učlanjenje i iščlanjenje u potpunosti prepušteno slobodnoj volji pojedinca. Nakon odlaska Orbica i Adrisa iz udruge, iz HUP-a poručuju: “Naša reprezentativnost nije ugrožena!”

Kako su mediji danas objavili, osim Orbica i Adrisa izlazak iz HUP-a najavile su i druge tvrtke među kojima i Fortenova.

Iz HUP-a kažu da je njihovo temeljno načelo djelovanja dobrovoljnost udruživanja te djelovanje u interesu općeg dobra, ali može podrazumijevati i određene pojedinačne interese. U skladu s time, tvrtke su slobodne dobrovoljno istupati iz te udruge.

“U proteklom razdoblju HUP je bio vrlo aktivan, a naslijeđene poteškoće iz ranijih razdoblja smo savladali, iako to nije bilo uvijek jednostavno zbog složenosti same organizacije i raznorodnih interesa u različitim udruženjima unutar HUP-a. Izazovi u poslovnom svijetu nisu novost, dapače oni su sastavni dio poslovnog života. Kako smo prebrodili prethodne, tako ćemo i ove izazove, iako bi nam bilo draže da oni ne postoje. HUP-ov angažman u socijalnom dijalogu i zakonodavnim izmjenama neće se umanjiti, naprotiv, očekujemo samo još jaču aktivnost stručnih službi i članica HUP-a“, izjavio je glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

Kako je istaknula Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a, oni su dobrovoljna udruga pa je učlanjenje kao i iščlanjenje u HUP u potpunosti prepušteno slobodnoj volji pojedinca. “Mi koji ostajemo, nastavit ćemo se truditi da HUP ispuni očekivanja postojećih članova, da privuče nove članove te da jednako aktivno i kvalitetno nastavi participirati u dijalogu s Vladom kao i u socijalnom dijalogu“, zaključila je Pulišić.

Komentiraj