FaH/ Damir SENČAR

Iz HRT-a osudili prijetnje Maji Sever

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak je priopćenjem osudila prijetnje koje je dobila njihova novinarka Maja Sever. Njoj je na društvenim mrežama stigla prijetnja nakon što je objavljen prilog o migrantu iz Nigerije, koji je u Zagrebu otvorio restoran.

I tak…Inace, čovjek koji mi je ovo poslao živi u Belgiji. Hrvat, koji živi u Belgiji. Bar mu tako piše na profilu.A ovo je priča zbog koje sam dobila poruku – http://bit.ly/2iJe2cs

Posted by Maja Sever on Monday, October 30, 2017

“U povodu posljednjih napada na društvenim mrežama na novinarku Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maju Sever, Hrvatska radiotelevizija ističe kako joj je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to odakle oni dolaze.

Hrvatska radiotelevizija ovim putem izražava potporu kolegici Maji Sever, kao i svim svojim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim drugim medijskim djelatnicima koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade.

Hrvatska radiotelevizija ovime ujedno poziva da se na društvenim mrežama, komentarima na objave na internetskim medijima te općenito u javnome i medijskome prostoru ne upotrebljavaju govor mržnje, prijetnje i uvrede”, navodi se u priopćenju HRT-a.

Komentiraj