Iz Gorice otkrili zašto još uvijek nije došlo do postavljanja hibridnog travnjaka na gradskom stadionu

Jedan od najznačajnijih i hvalevrijednih projekata Hrvatskog nogometnog saveza u proteklom periodu bilo je postavljanje hibridnih travnjaka na stadione kojima se koriste klubovi Hrvatske nogometne lige. Od 2018. godine sredstvima iz UEFA-inog HatTrick programa te uz pomoć jedinica lokalne samouprave novu travnatu podlogu su dobila zdanja u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću, Koprivnici, Poljudu, Šubićevcu i Varaždinu što je uvelike doprinijelo boljoj kvaliteti nogometa u najvišem rangu natjecanja.

Jedan od stadiona koji je prošle godine bio predviđen za postavljanje novog hibridnog travnjaka je i onaj u Velikoj Gorici, no ni početak nove sezone nije donio promjene po tom pitanju. Radovi su 2021. godine prvotno bili odgođeni jer je Velika Gorica početkom lipnja bila domaćin pripremnog sraza Hrvatska i Armenije uoči odlaska Dalićevih izabranika na Europsko prvenstvo pa se očekivalo da će novi travnjak biti postavljen ove godine, no po tom pitanju ništa se nije dogodilo.

Zašto je to tako pojasnio nam je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko: “Odgovor u ovom trenutku ide u dva smjera. Prvi je Grad Velika Gorica koji je i vlasnik stadionske infrastrukture pa je s te osnove bio potpisnik Ugovora o osiguranju sredstava za pripremne radove, koja u proračunu za 2022. nisu osigurana. Predsjednik HNS-a Kustić je od gradonačelnika Velike Gorica zatražio u svibnju da se očituje, te je na traženje grada klub raspisao natječaj za radove koji je završen krajem svibnja. Obzirom da su rokovi samo za pripremne radove bili minimalno 45 dana, da smo krenuli u lipnju zajedno s hibridnim travnjakom i svim ostalim realno je bilo za očekivati da teren ne bi bio spreman do pred kraj kolovoza što je za nas neprihvatljivo obzirom da bi desetak kola morali igrati kao gosti. Na temelju tih okolnosti i na traženje predsjednika komisije za Infrastrukturu HNS-a HNK Gorica je i službeno odustala od hibridnog travnjaka ukoliko HNS pronađe opciju da se sredstva iskoriste ove godine.”

Potom je dodao: “Ukoliko se taj projekat prolongira za iduću godinu mi ćemo iznova biti spremni ukoliko će vlasnik infrastrukture osigurati proračunska sredstva za pripremne radove. U tom slučaju spremni smo posljednjih nekoliko kola sezone 2022/23 odigrati na zamjenskom terenu kako bi radovi mogli početi već krajem travnja i biti u cijelosti dovršeni prije početka prvenstva 2023/2024.”, zaključio je Črnko.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner