Patrik Macek/PIXSELL

Iz DORH-a nestao spis o Brkiću: “Probat ćemo rekonstruirati spis predmeta”

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić komenitrao je sjednicu na kojoj se raspravljalo o aferi SMS i curenju podataka iz policije.

Ostojić kaže da je zadovoljan što su se sve institucije odazvale pozivu, iako neke po zakonu nisu trebale. Kaže da je Odbor od svih nadležnih tijela zatražio da nakon okončanja postupanja po svojoj nadležnosti podnesu pisano izvješće, nakon kojeg će se ponovno održati sjednica Odbora na kojoj će se odlučiti o daljnjim postupanjima prenosi N1.

Namjera sastanka, kaže, bilo je vraćanje povjerenja u institucije. ” Sve poruke su išle u smjeru da odnosi s javnošću moraju biti takvi da se da pravovremena i točna informacija, da se poduzimaju radnje i mjere o ljudima o kojima govori ta informacija te da se sazna istina”, rekao je Ostojić.

Kako je rekao glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, spisa iz 2011. godine u DORH-u – nema. “Probat ćemo rekonstruirati spis predmeta, jer njega u ovom trenu u Općinskom državnom odvjetništvu nema”, kazao je nakon sjednice Jelenić.

DORH će istražiti kako je došlo do gubljenja spisa iz 2011.,što neće utjecati na postupke policije koja će ispitati sve povezane s aferom SMS, čak i ako je riječ o državnom odvjetniku. Također će se istražiti kako informacije cure “i u recentnim događajima”. Ostojić ističe da je važno da postoji dobra volja, koordinacija i želja da se sve riješi.

“Državni odvjetnik je najavio da će rekonstruirati spis pa će utvrditi je li bilo eventualnih kršenja zakona”, poručio je Ostojić.

Milijan Brkić nije se pojavio na Odboru, a Ostojić kaže da član može ili ne mora doći na sjednicu te da danas nije bila riječ o suđenju njemu niti se Odbor smije tako postaviti. “Nemojte da vam padne na pamet da očekujete od mene da bih ja stavljao nekoga na ispitivačku klupu. To možete insinuirati nekome drugome, a ne meni” rekao je Ostojić.

Podsjetimo, jedna od glavnih tema današnje sjednice Odbora bio je Milijan Brkić koji je, kako je objavio Nacional u novom broju, 2011. godine odavao podatke iz istrage o elitnoj prostituciji.

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Komentiraj