Ivo Žinić: “U kući živim posve legalno, nema ništa sumnjivo”

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada, posljednjih 12 godina, u njoj živi bez plaćanja najma.

“Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici”, kazao je u ponedjeljak Žinić u emisiji ‘U mreži Prvog’ Hrvatskog radija.

Dodao je da je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno, posve legalno te vjeruje kako će se sve ubrzo razjasniti jer, kako je rekao, nema ništa sumnjivo. “U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje”, rekao je dodajući da se u istoj situaciji nalazi dvjestotinjak obitelji s područja Gline.

“Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo”, rekao je sisačko-moslavački župan.

 

Komentiraj