Ivo Jelušić: “SDP je talac osobnih interesa pojedinaca. Postali smo lagano štivo za ljude”

Ivo Jelušić iz SDP-a u utorak je komentirao unutarstranačke sukobe. Poručio je da mu se nimalo ne sviđa situacija u stranci.

“Mi smo u SDP-u bog birača i građana koji su davali i koji će davati podršku. SDP umjesto da traži i nudi rješenja za građane, građanima plasira svoje probleme. To nije dobro i to se ne smije tako održavati”, rekao je Jelušić.

Smatra da ovo što se događa u SDP-u nije nastalo jučer već to ima svoje korijenje već niz godina. “Rejting i rezultat SDP-a pao je na 17 posto. Ljudi od nas traže rješenja, a ne da stvaramo probleme. Postali smo lagano štivo za ljude. Mi nismo lagano štivo za zabavu i naravno da to nije dobro. U SDP-u već godinama nema nikakvih programskih velikih razlika niti ideoloških”, rekao je za N1.

Poručio je da su svi kolege koji su akteri takvih događanja su od stranke napravili taoca. Stranka je, poručuje, talac osobnih interesa pojedinih ljudi.

Jelušić nije za radikalna rješenja jer, kako kaže, ona nikad nisu dobra. “Je li pobjeda bilo koga u SDP-u ako SDP ostane više od pola svojih zastupnika u Klubu? U SDP-u je puno usijanih glava. Prije su bili sukobi na razini vodstava, onda smo stavili pravilo jedan član, jedan glas. Moramo se prestati baviti sobom”, zaključio je.

Uživo ili online? Novi prijepori u SDP-u – u kojem obliku će se održati sjednica

Komentiraj