Ivo Ivić: “Svrha svakog cijepljenja je da spriječi pojavu teške bolesti i umiranja”

Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split, u ponedjeljak se u emisiji ‘Otvoreno’ osvrnuo na situaciju oko trenutne nepovjerljivosti prema dostupnim cjepivima, ali i na rusko cjepivo Sputnik V.

“Svrha svakog cijepljenja je da spriječi pojavu teške bolesti i umiranja, a sva su dostupna cjepiva u tom smislu gotovo sto posto učinkovita”, rekao je Ivić čime se osvrnuo na nedoumice oko učinkovitosti cjepiva AstraZenece za ljude starije od 65 godina.

“Pred Novu godinu još nismo imali tu treću fazu, ali na ovaj ili onaj način rusko cjepivo je prošlo svoju treću fazu, provjereno je, prema tome i kvalitetno”, komentirao je Ivić i rusko cjepivo te dodao da bi se on bez ikakve zadrške cijepio ruskim cjepivom.

“Ne postoji razlog da se odustaje cijepiti, pogotovo u ovim vremenima kad ni nemamo toliko cjepiva, a cilj je da što prije to postignemo. Što god mi više čekamo, više će ljudi zbog toga što nije cijepljeno obolijevati i umirati”, poručio je i istaknuo da su sva cjepiva potpuno jednaka bez obzira na životnu dob, a da je bitno da svi građani budu zaštićeni.

 

Komentiraj