Član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak prozvao je ministricu obrazovanja Blaženku Divjak za manipulaciju i skrivanje informacija. Puljak je prije 95 dana Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslao zahtjev za dostavljanje svih dokumenata vezanih uz javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a posebno za akcijske planove prijavljenih kandidata za voditelja ekspertne radne skupine.

Objavu na njegovom Facebook profilu prenosimo u nastavku.

“Konsterniran sam odgovorom Ministarstva. Odgovor je čisti primjer manipulacije i skrivanja informacija. Ovim putem javno prozivam ministricu Blaženku Divjak za izuzetno ponižavajući odnos prema ljudima koji traže da se objave sve informacije vezane za ovaj važan proces reforme obrazovanja. Informacije ne treba skrivati nego ih treba podijeliti s javnosti. Tako trebamo učiti djecu i mlade.

Prije točno 95 dana poslao sam zahtjev Ministarstvu za dostavljanje svih dokumenata vezanih uz Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, a posebno za akcijske planove prijavljenih kandidata za voditelja ekspertne radne skupine.

Danas sam dobio odgovor (na kraju ovo emaila), u kojem:

– Ministarstvo kaže da im nije jasno što tražim, a već su mi jedom odgovorili da im treba vremena da malo razmisle. Nisam niti tražio odluku Posebnog stručnog povjerenstva, jer sam svjestan da će mi reći kako oni to ne mogu dati, nego da se obratim Povjerenstvu. A već znamo kako je povjerenstvo odlučilo.
– Postal su mi samo dokumentaciju izabranog eksperta za STEM. Usput, na tog eksperta nemam prigovora, kolegica Vuk ima sve kvalifikacije za to mjesto.
– Ministarastvo kaže da im treba još vremena za “provođenja test razmjernosti i javnog interesa” za eventualnu uvid u akcijske planove prijavljenih kadidata za voditelja ERS. Dakle niti 95 dana im nije bilo dovoljno za ovaj test.

Sve u svemu veliko razočaranje. Ministarastvo očigledno nešto skriva. Inače bi objavili sve informacije”, objavio je Puljak na Facebooku.

Komentiraj