Jurica Galoic/PIXSELL

IVICA PULJAK “Danas je jedan od najtužnijijh dana u novijoj povijesti Hrvatske”

Stranka Pametno reagirala je u ponedjeljak na najavu Ivana Đikića da odlazi iz Hrvatske.

“Hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa, prof. dr. sc. Ivan Đikić je, razočaran odnosom premijera RH i najodgovornijih osoba u sustavu znanosti (rektora Sveučilišta u Splitu i predsjednika Rektorskog zbora – prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića) danas objavio svoj odlazak iz hrvatske znanosti. Doista, umjesto da su sankcionirali eklatantan nemoral i akademsko nepoštenje ministra Barišića, iza kojega se već više desetljeća vuku afere, premijer i prof. Šimunović su “pilom naopako” svoga pajdaša pokušali zaštiti ne osporavajući argumente o njegovoj očitoj krivici, nego prizemnim napadima na one koji ukazuju na pogubnost prešućivanja plagiranja i krađe za znanost te za ugled i društvene vrijednosti u Hrvatskoj.

Pametno u potpunosti podržava i dijeli stavove i postupke prof. dr. sc. Đikića i nada se da će država Hrvatska i hrvatska znanost i dalje imati čast računati na njegovu pomoć. Istovremeno, Pametno poziva još jednom premijera da žurno razriješi g. Barišića prije nego što to bude prisiljen učiniti kada Sveučilište u Augsburgu preispita meritornost Barišićeve doktorske disertacije”, poručili su iz stranke Pametno.

Profesor i znanstvenik Ivica Puljak, član Pametnog, također se očitovao o Đikićevom odlasku.

“Danas je jedan od najtužnijijh dana u novijoj povijesti Hrvatske. Plenković je upravo potjerao prof. Đikića, jednog od najboljih hrvatskih znanstvenika. Predlažem Plenkoviću da se vrati u Bruxelles, ali da ovaj put povede i predsjednicu i Božu Petrova, i svu pripadajuću ekipou. Sve ih mijenjam za profesora Điikća”, napisao je Puljak na Facebooku.

Komentiraj