Ivica Olić preuzeo mjesto trenera CSKA iz Moskve

Ivica Olić napušta stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi postao novi trener moskovskog CSKA. Nekadašnji Vatreni će tako u 41. godini imati priliku započeti samostalnu trenersku karijeru.

“Drago mi je što mogu pozdraviti Ivicu Olića, koji je održao obećanje da će se jednog dana vratiti u naš klub. Razumijemo da još nije imao iskustvo samostalnog rada, ali smo prije donošenja odluke odmjerili sve rizike. Vjerujemo da će nam ovaj korak pomoći da popravimo situaciju u prvenstvu i nastavimo razvoj tima. Ivica će moći računati na trenerski stožer, a punu podršku pružit će mu i uprava kluba. Siguran sam da će navijači toplo pozdraviti Olićev povratak. Osvojio je mnogo naslova kao igrač i nadamo se da će nam Ivica kao trener umnožiti uspjehe.”, rekao je predsjednik kluba Jevgenij Giner.

U ruskom velikanu zamijeniti će Bjelorusa Viktora Gončarenka kojem su presudili lošiji rezultati na početku drugog dijela sezone, a koji je CSKA vodio od prosinca 2016. godine i s kojim je u sezoni 2018./19. osvojio ruski Superkup. Uz to je u sezonama 2017./18. i 2018./19. proglašen za najboljeg trenera ruske lige.

Olić će u novom klubu surađivati s hrvatskim reprezentativcem Nikolom Vlašićem koji je najbolji igrač kluba, a pomoćnici će mu prema pisanju tamošnjih medija biti Elvir Rahimić i Miloš Krasić. Bit će to ujedno njegov povratak u Moskvu obzirom da je od ljeta 2003. do siječnja 2007. godine kao igrač u 116 navrata nosio dres CSKA. Pri tome je postigao 44 gola osvojivši tri naslova prvaka Rusije, po dva Kupa i Superkupa te Kup UEFA.

CSKA se nakon 23 odigrana kola aktualne sezone nalazi na petom mjestu ruske Premier lige s osvojenih osam bodova manje od vodećeg Zenita. Olić će debi imati 4. travnja na gostovanju kod posljednjeplasiranog Tambova.

Ljestvica:

Komentiraj