Ivica Lovrić: “Jučer nismo imali niti jednog novozaraženog učenika, to nam se nije dogodilo od rujna”

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba Ivica Lovrić objasnio je u ponedjeljak kakva je epidemiološka situacija u Gradu Zagrebu što se tiče učenika te kada bi se oni mogli vratiti u školske klupe. Ovaj je tjedan, podsjetimo, većina zagrebačkih učenika nastavu pohađa po C modelu.

Epidemiološka situacija u Zagrebu je takva, objasnio je Lovrić, da nije nužno i opravdano da svi učenici moraju biti na nastavi na daljinu. Za razliku od ostalih županija, u Zagrebu je, zasad, određeno da učenici samo tjedan dana budu na online nastavi. “O sljedećem tjednu ćemo donijeti odluku u četvrtak. Ako se nastavi ovakva tendencija kakvu imamo danas i preko vikenda, onda već danas mogu najaviti da se učenici u Gradu Zagrebu vraćaju u klupe za 7 dana”, rekao je Lovrić za N1.

“Dogodilo nam se nešto što se nije dogodilo od rujna prošle godine, a to je da jučer nismo imali niti jednog novozaraženog učenika”, otkrio je Lovrić i dodao da trenutno ukupno imaju 240 zaraženih učenika u Zagrebu. Smatra da krizni kurikulumi u školama u Gradu Zagrebu nisu potrebni jer su učenici malo vremena proveli na nastavi izvan škole.

Na mentalni razvoj djece, istaknuo je, itekako utječu ugroza od covida i potresa. “Mi smo već prije godinu dana razvili jedan projekt koji se zove Podrška na dlanu gdje se svi oni suradnici koji primijete određene teškoće mogu obratiti stručnjacima. Ono što je dobra stvar, ta aplikacija je primjenjiva za svu djecu u Republici Hrvatskoj. Na toj aplikaciji mogu potražiti stručnu pomoć”, rekoa je Lovrić.

Komentiraj