Srdjan Ilic/PIXSELL

IVICA DAČIČ “U Hrvatskoj se boje jedne čokoladice, kako neće MIG-ova”

Ministar vanskih poslova Srbije Ivica Dačić u petak je rekao kako Srbija nije prekršila niti jednu međunarodnu obvezu o kontroli naoružanja kupovinom MIG-ova 29 iz Rusije. Dodao je kako je Srbija sada na polovici dozvoljenog broja borbenih aviona.

“Zašto su MIG-ovi problem? U Hrvatskoj se boje jedne čokoladice, a kako neće MIG-ova. Ako se Hrvatska naoružava, onda se naoružava za mir, a ako se Srbija naoružava, onda se naoružava za rat”, rekao je Dačić, prenosi RTS.

Dodao je da bi Srbija trebala imati onoliko više vojske koliko je veća od Hrvatske. Dodao je kako su Srbiji potrebna vojska i policija kako bi se mogla obraniti.

“Odnosi u regiji svakako moraju biti bolji, što nije teško jer su sada loši”, rekao je Dačić i poručio kako su za Hrvatsku vrata za razgovor otvorena. Oćekuje poboljšanje odnosa u regiji u sljedećoj godini.

“Apsolutno sam za pomirenje, ali to nije moguće ako se stalno vraćate u sukobe”, rekao je srbijanski ministar vanjskih poslova dodajući kako je u Hrvatskoj na djelu rehabilitacija fašizma i ustaštva, te kako je NDH preteča Republike Hrvatske i ideje samostalne države.

“U Hrvatskoj je postao klišej da si bolji Hrvat što si više protiv Srbije. To je pogrešna politika”, poručio je Dačić.

Komentiraj