Ivica Babić: Vlada je ta koja razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore

FaH

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata i koordinator osam sindikata javnih službi Ivica Babić u subotu je reagirao na medijsku interpretaciju njegove izjave  u petak nakon pregovora u Vladi te je poručio kako nije rekao da će sindikati tek odlučiti hoće li otvoriti pregovore o plaćama, nego da je Vlada ta koja razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore.

“Nisam rekao da će sindikati tek odlučiti hoće li otvoriti pregovore o plaćama”, istaknuo je Babić demantiravši neke mediji koji su pogrešno interpretirali njegovu izjavu.

Istina je, kaže da su sindikati već odavno odlučili sudjelovati u pregovorima, a Vlada je ta koja već mjesec dana pa i jučer, razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore. To je bio predmet jučerašnje rasprave.

Istaknuo je kako je dogovoreno da Vlada još jednom razmisli i odluči o tome početkom idućeg tjedna.

“Mediji su očito predmnijevali ono što bi trebalo zapravo biti logično, a to je da je Vlada ta koja hoće pregovore, a da su sindikati ti koji bi htjeli izbjeći pregovore o pravima iz Sporazuma koji je već stupio na snagu. Međutim, da živimo u zemlji apsurda dokazuje i to da je stvarnost po ovom pitanju sasvim suprotna”, navodi Babić.

Čelnici sindikata javnih službi u petak su se na trećem krugu razgovora s Vladom raspravljali o povećanju osnovice plaća za šest posto na temelju sporazuma iz 2009.

Komentiraj