Ivano Balić pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata, brončanim rukometašicama 150 tisuća eura

Jedan od najboljih rukometaša u hrvatskoj povijesti, Ivano Balić, novi je pomoćnik izbornika reprezentacije Hrvoja Horvata, odlučeno je u četvrtak na redovitoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Balić je u stožer priključen, navodi HRS u priopćenju, na prijedlog aktualnog izbornika, a istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić, koji je godinama radio u RK Nexeu.

Na sjednici je donesena i odluka o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju moglo procijepiti.

U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku

Upravni odbor HRS-a donio je odluku i da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija, koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.

“Donijeli smo odluku o nagradi našim curama za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Radi se o iznosu od 150 tisuća eura, to je bruto iznos. Druga bitna odluka je da smo kompletirali stožere za sve dobne skupine muškog rukometa. Ono što je nama sigurno bitno u budućnosti je da je Ivano Balić određen kao pomoćnik izborniku Hrvoju Horvatu. Treća odluka koja je donesena je da se napravi zastoj u ligama koje se trenutno igraju: Paket24 Premijer liga, 1. HRL – Žene, dvije muške prve lige i tri ženske druge lige, do procijepljenosti svih igračica i igrača, članova stožera, sudačke organizacije, svih članova po klubovima, odnosno onih koji su sudionici stalnog fizičkog kontakta s igračicama i igračima. Plan je da se zastoj napravi do 19. svibnja, a do kraja lipnja odigrat će se sve utakmice”, prokomentirao je odluke Upravnog odbora predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Komentiraj