IVANIŠEVIĆ O ĐOKOVIĆU “Jasno je koliko je bolji od svih”

Slavko Midzor/PIXSELL

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, trener najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, rekao je u razgovoru za B2 kako je Čilić s prvog Grand Slam turnira sezone ispao ranije nego što su mislili, ali i kako nema panike jer je godina tek počela, a pred njima su još mnogi važni turniri.

Posebno se Ivanišević osvrnuo na maratonski meč osmine finala Australian Opena između Novaka Đokovića, prvog reketa svijeta, i Gillesa Simona. Đoković je protiv Francuza slavio nakon velike borbe u pet setova, a na terenu su proveli četiri sata i 32 minute.

“Čovjek je imao 100 neprisiljenih pogrešaka, to je ogrmna brojka. Ipak, dobio je meč. Onda je jasno koliko je on bolji od svih. Đoković može imati 200 grešaka, opet će dobiti meč”, kaže Ivanišević. Za Simona je rekao da je ‘gadan, dosadan’ igrač koji ne radi previše grešaka.

Poručuje i kako ne vidi tko bi mogao zaustaviti Đokovića, koji je apsolutni favorit i pobjeđuje čak i onda kada igra loše. “Mogao ga je zaustaviti jedino Wawrinka, koji ima tu svoju ‘harakiri’ igru s puno rizika.

Komentiraj