Ivanišević: “Đoković mora biti spreman igrati 27 setova i 57 sati”

U utorak u 20:45 sati u četvrtfinalu Roland Garrosa sastaju se Novak Đoković i Rafael Nadal. Uoči dvoboja za srpski je Sportklub izjavu dao Goran Ivanišević,trener Novaka Đokovića.

“U ponedjeljak smo odradili fini trening. Bit će nervoze. Uvijek postoji pozitivna nervoza, ali 58 puta su ljudi igrali, znaju se. Ne bih rekao da je itko favorit u ovom meču. Nadal je rekao da ne želi igrati u večernjem terminu, Nole je rekao da želi, ali ne znači to puno. Ako ne igraš dobro, nema veze kada se igra meč, je li to pet sati ujutro, u podne ili u devet navečer – uzalud ti je”, rekao je Ivanišević.

Dodao je da vjeruju u pobjedu. “Novak igra dobro, na vrhuncu je forme, sve se točno poklopilo kako je trebalo poslije Monte Carla. Više od ovog se ne može tražiti, sada je samo pitanje kako će tko izaći na teren i kako će igrati”, poručio je za Sportklub.

Ivanišević ističe da Đoković zna koliko je dobar. “Za mene i za sve svoje navijače najbolji je tenisač svih vremena, ali moramo stati pred čovjeka koji je 13 puta osvajao Roland Garros. Ovo je kao kada nekome dođeš u kuću, u dnevni boravak. Treba pokazati poštovanje, ali ne previše. OK, svaka Rafi čast, ali hajde da te ja dobijem”, kaže.

Na pitanje je li Nadala moguće taktički iznenaditi odgovorio je: “Uvijek ima nekih novosti, taktike. Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i večeras, pa sutra. U nedjelju sam pogledao skoro cijeli meč protiv Felixa. Uvijek ima nešto, ali Novak zna što treba raditi, spreman je na to. Ako hoće to dobiti, mora biti spreman igrati 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav je. Spremni su obojica”, rekao je i zaključio da iako Nadal nije htio igrati u večernjem terminu, ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada dosad .

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]