Ivana Martinčić i Sanja Rođak Karšić sudit će završnicu Lige prvakinja

Hrvatske sutkinje Ivana Martinčić iz Koprivnice te Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta izabrane su u europsku elitu, za završni turnir ovosezonske Lige prvakinja koji se od 21. do 30. kolovoza igra u Španjolskoj, a za trofej se natječe osam ekipa: Glasgow City, Atletico Madrid, Arsenal, Olympique Lyon, Wolfsburg, Barcelona, PSG i Bayern.

Europska nogometna federacija pritom je imenovala Ivanu Martinčić za jednu od deset glavnih sutkinja preostalih utakmica, dok na popisu pomoćnih sutkinja Hrvatsku predstavlja Sanja Rođak Karšić. Finalni će dvoboj ugostiti San Sebastian, a hrvatske su sutkinje na ovaj način dobile još jedno vrijedno priznanje, navode iz HNS-a.

Dodajmo da je Ivana Martinčić za sljedeću sezonu Prve HNL uvrštena u drugu odnosno razvojnu skupinu sudaca čime je ostvarila pretpostavke da bude glavna sutkinja na jednoj od utakmica najvišeg ranga natjecanja čime bi se upisala u povijest hrvatskog nogometa. Sanja Rođak Karšić je kao pomoćna sutkinja u Prvoj HNL aktivna još od listopada 2015. godine.

Komentiraj