Ivana Kekin izabrana za predsjednicu Nove ljevice

 

Znanstvenica i psihijatrica u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb Ivana Kekin izabrana je za predsjednicu Nove ljevice.

Na petoj izbornoj Skupštini, održanoj 12. i 13. rujna uz poštivanje svih epidemioloških mjera, izabrano je novo vodstvo stranke. kekin je, inače, članica stranke od njena osnutka 2016. godine. Za potpredsjednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku.

Stranačka skupština izabrala je i članove Izvršnog odbora u čijem su sastavu Gordana Pasanec, Igra Šain Kovačević, Nenad Ljubić, Martina Uzelac, Ivan Slavica, Dimitrije Birač i Karlo Pilko, kao i Nadzornog odbora u kojem sjede Mauro Sirotnjak, Jan Težak i Leila Topić.

Predstavljajući se članovima Skupštine Nove ljevice Ivana Kekin je naglasila da „društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. Zato je politički rad nužan, jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao“.

Također, najavila je nastup Nove ljevice na lokalnim izborima u svim sredinama u kojima Nova ljevica ima članove, osnivanje stranačkih organizacija mladih, škole lokalne demokracije i jače povezivanje s lijevim strankama u zemlji, regionalno i međunarodno.

“Društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. Zato je politički rad nužan, jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao”, kazala je Kekin.

 

Komentiraj