Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u četvrtak je na Facenooku komentirao medijske napise o mogućem odlasku Ivana Pernara iz stranke.

Objavu Sinčića u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Htio bih se osvrnuti kratko na medijske špekulacije o Pernarovom odlasku iz stranke. Pernar je Živi zid jednako toliko koliko je Ivan Pernar. Svaka rasprava o tome je smiješna i suvišna.

Kada se Sabor konstituirao, Pernar je rekao da će se iz revolta prijaviti na našeg koalicijskog partnera, jer mu je bilo dosta priča da mu je stalo do novca.

Dan kasnije Sabor je tražio moje mišljenje o Pernarovoj pripadnosti. Napisao sam da je Pernar član Živog zida, ali da je na dan konstituiranja Sabora bio dio Abecede. Mogao sam reći da oduvijek samo Živi zid. Sabor bi uvažio moju riječ kao predsjednika stranke i predsjednika kluba.

Da imam imalo sumnje u Pernara, tako bih i postupio.

Međutim, u svih 6 godina koliko se zajedno borimo, Pernar nikad nije izdao ideale naše stranke koju smo zajedno gradili, nikad nisam ni na tren posumnjao u njegovu lojalnost našem radu, još manje našem prijateljstvu i nije bilo nikakve potrebe da ne uvažim njegovu želju.
Sasvim nepotrebno se svaki naš korak pretvara u skandale svjetskih razmjera.

Naravno, nije uobičajeno u našoj politici da se jedna stranka dobrovoljno odriče toliko novaca, ali mi nismo niti uobičajena stranka, niti uobičajeni političari, niti nam je novac motiv.

To je ta razlika između nas i onih koji vole novac i kojima je novac pokretač, poput poštenjačina iz Mosta, koji su uzeli naknadu čak i za Runtića”, napisao je Sinčić.

Komentiraj