IVAN VILIBOR SINČIĆ “Nije istina da je iz stranke otišlo 200 ljudi. Radi se o nekoliko desetaka”

Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u nedjelju je za Dnevnik N1 televizije demantirao da je 200 osoba otišlo iz stranke, dodajući kako ih je iz Živog zida otišlo ‘nekoliko desetaka’.

“Tijelo stranke je živo, ljudi dolaze i odlaze. Tko se ne pronađe unutar stranke, može slobodno svojim putem. Nije raskol, kao što se piše, da je po medijima svaki par mjeseci bi se Živi zid raspadao”, rekao je Sinčić, koji nije želio komentirati optužbe da blokira demokratski razvoj stranke.

Posljednjih je dana Sinčić glasno kritizirao MOST nezavisnih lista zbog neukidanja privilegija. “Sad je na kraju dnevnog reda, odgađa se tako da bi se počeo primjenjivati tek od devetog ili desetog saziva, a to nije dobra poruka biračima. Nije točno da nije bilo prilike – nije bilo volje”, objasnio je Sinčić.

Ističe kako je trenutna Vlada presedan. “Većina je krhka, nismo imali bitnih zakona, a Vlada se nije iskazala. Mi radimo na izvještajima Državne revizije iz 2013. ili izvješća iz 2014., što je davna prošlost, ništa konkretno nismo imali na saborskim klupama”, kaže dodajući da su u Saboru imali Zakon o upravljanju državnom imovinom, ali su u njemu, ističe, promijenjene samo dvije riječi.

Sinčić kaže kako su na ptvom mjestu problematični Državno sudbeno vijeće, Hrvatska narodna banka i DUUDI. “DUUDI je davao koncesije i proizvodio milijunske štete, a DORH sve to štiti i ne procesuia. Vlada koja se suoči s tim faraonima će biti prava Vlada”, napominje.

Upitan kolika bi trebala biti plaća saborskog zastupnika, Sinčić kaže kako je 10 tisuća kuna i više nego dovoljno. “Ja nisam materijalist, radio bih i za prosječnu plaću ako bi i drugi na to pristali. Ja sam se već odrekao dijela plaće u korist zaklade, jer mislim da se velikim primanjima otuđujete od birača – sit gladnom ne vjeruje”, poručuje.

Komentiraj