IVAN VEŠTIĆ Politika u Hrvatskoj mora reći što hoće od sporta

FaH

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić ocjenio je kako je osvajanjem triju medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru hrvatska atletika ostvarila povijesni uspjeh te je pozvao političke strukture da se izjasnu što žele od sporta kako hrvatski sportaši ubuduće ne bi ostali u nezavidnoj situaciji.

“Politika se mora umiješati u sport, staviti okvir i kazati što hoće od sporta, pa makar odgovor bio i ‘ne’ ali onda će oni koji će se nastaviti baviti sportom i pripremati za Olimpijske igre u Tokiju biti svjesni s čime raspolažu pa neka idu sami u rizik. Ovako nije pošteno da sportaši i oni koji stoje uz njih praktično vrlo često ostaju sami u bezizlaznoj situaciji i zadužuju se,” rekao je Veštić na konferenciji za novinare u ponedjeljak u splitskoj zračnoj luci pri povratku Blanke Vlašić koja je u Riju osvojila brončanu medalju u skoku u vis.

Po Veštićevim riječima, sport je javna djelatnost i stoga u Hrvatskoj “politika mora stati iza toga.”

“I predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach kaže kako sport traži partnerstvo politike,” poručio je Veštić. koji je naglasio kako je sport prevažna djelatnost da bi ostala po strani i da bi se sportu “dogodilo ono što se događa nama.”

“Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru naša atletika ostvarila je povijesni uspjeh osvojivši dvije zlatne i jednu brončanu medalju. Po broju medalja Hrvatska u svijetu dijeli sedmo mjesto sa Njemačkom, a u Europi one dijele drugo mjesto iza Velike Britanije. Naša je atletika osvojila 30 posto svih hrvatskih medalja u Riju,” kazao je Veštić tumačeći potrebu za većom brigom političkih struktura za sport u Hrvatskoj kazavši kako se svi moramo ugledati na naše atletičarke i atletičare.

Komentiraj