Ivan Todorić prodao luksuznu vilu u Dubrovniku svojim kumovima

HINA

Mlađi sin Ivice Todorića, Ivan, odlučio se riješiti luksuzne nekretnine u Dubrovniku, piše DuList.

Podsjetimo, riječ je o vili u Pločama, nedaleko od tvrđave Revelin, koju je Ivan Todorić prije tri godine dobio na dar od oca Ivice. No, u cijeloj toj priči najzanimljiviji je kupac. Naime, zahtjev za promjenu vlasništva, a na temelju kupoprodajnog ugovora, podnesen je sredinom ožujka ove godine, a kao nova vlasnica ovih se dana u zemljišne knjige upisala Iris Valentić.

Upravo je ona 2011. godine istu vilu prodala Ivici Todoriću, koji ju je kasnije ugovorom o darovanju prenio na mlađeg sina. Svakako treba spomenuti kako Iris Valentić i Ivana Todorića veže i kumstvo, budući da je Ivan bio vjenčani kum njenom suprug Ivanu Valentiću.

Iris Valentić kći je dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca, koji je danas luksuznu vilu u Pločama kupio 2007. godine. Nekretnina, koja ima svojstvo spomenika kulture, bila je u derutnom stanju, a riječ je o obiteljskoj stambenoj zgradi i tada ruševnoj vrtnoj zgradi s pripadajućim zemljištem ukupne površine od 649 kvadrata.

Prije Žunecove kupnje ovaj je spomenik kulture bio po pravu prvokupa ponuđen Vladi RH, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no interesa za kupnju nije bilo. Svakako se treba prisjetiti kako je to bilo zlatno doba tržišta nekretnina na krajnjem jugu Hrvatske, kada su dubrovački kvadrati itekako bili na cijeni, podsjeća DuList.

Komentiraj