Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ivan Šuker sazvao izvanredni sabor za izbor predsjednika HKS-a, on se neće ponovno kandidirati

Ivan Šuker u utorak je sazvao izvanrednu konferenciju za novainre, na kojoj je objavio kako saziva izvanredni sabor za izbor predsjednika i upravnog odbora HKS-a na kojem se on neće kandidirati.

“U proteklih 15 mjeseci, za vrijeme mog upravljanja HKS-om, hrvatska košarka doživjela je ponovni uzlet. Digli smo košarku iz pepela i vratili je košarkašima – nemojte to upropastiti!”, rekao je Šuker.

Podsjetio je kako se Hrvatska nakon osam godina ponovno plasirala na Olimpijske igre. “Vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obaveze klubova prema savezu za 50%, uključili smo županijske saveze u donošenje svih bitnih odluka, vratili smo dignitet i značaj hrvatskom prvenstvu, modernizirali smo cijeli sustav i što je najvažnije – vratili smo košarku košarkašima”, naglasio je.

Ipak, Šuker kaže kako su se u hrvatsku košarku i rad HKS-a neprestano uplitale stvari koje nemaju veze sa sportom, nego s politikantskim intrigama. Naglasio je da je mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i hrvatskoj košarci i da ne želi da ikakvi sukobi opterećuju rad HKS-a. Upravo zbog toga je, ističe, odlučio sazvati izvanredni izborni sabor na kojem će se izabrati novo vodstvo HKS-a.

Na kraju je onima koji će preuzeti savez poručio da nastave uzlaznom putanjom kojom je HKS krenuo u proteklih godinu dana, da se bave košarkom, a ne intrigama i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja u rad HKS-a jer to izravno šteti razvoj hrvatske košarke, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

Komentiraj