Ivan Strinić vjerojatno je najosporavaniji hrvatski reprezentativac u povijesti. Krivnja zbog ispadanja s EURO-a od Portugala ponovno je, prema mnogima, pala na njega, nakon što je u 117. minuti izgubio loptu na 70-80 metara od gola Danijela Subašića, nakon kojeg je Portugal postigao jedini pogodak na utakmici koji ih je odveo u četvrtfinale, ‘na noge’ Poljacima.

“Izgubio sam takvih milijun lopti i izgubit ću ih još milijun. Taj gol koji smo primili stvarno je splet nesretnih okolnosti”, ispričao je Strinić za Sportske novosti, dodajući da da ga ta izgubljena loprta ne ‘proganja’ jer zna da je dao sve od sebe, uvijek, pa tako i u toj utakmici osmine finala.

Ponovno etiketiran kao glavni krivac, Strinić kaže kako se s tim nosi. “Stalno ispada da sam ja kriv, ali ne razmišljam puno o tome. Nisam bio u prvom planu uoči Eura i onda se sve okrenulo. Imao sam i dobrih utakmica, ali ne piše se kad odigram dobro”, kaže.

Priznaje, ipak, da bi možda pravi potez bila njegova izmjena u produžecima. “Ali, to su opet priče što bi bilo kad bi bilo. Nisam bio potpuno iscrpljen, tako da nisam ja taj koji treba odgovoriti je li me izbornik trebao izvaditi”, kaže Strinić koji dodaje da lako odigrati 120 minuta nakon klupske sezone kakvu je on imao.

U Napoliju je, naime, u prošloj sezoni skupio tek 13 utakmica i 845 minuta na terenu. Sitacija je neizvejsna, dodaje. “Moja je želja da igram više. Iza mene je stvarno jako teška sezona, psihički je to bilo iznimno naporno prebroditi”, kazao je Strinić.

Za cjelokupan dojam Hrvatske na EURO-u kaže da je bio dobar. Za rezultatski iskorak, zaključuje, nedostajalo im je malo sreće i znanja.

Komentiraj