Ivan Račan otkrio ključni trenutak u kojem je formirana kampanja Zorana Milanovića

Ivan Račan, član stožera novoizabranog predsjednika, za N1 televiziju je otkrio detalje predsjedničke kampanje Zorana Milanovića koje su ga dovele do pobjede.

Kao trenutak u kojem je Milanović “zacementirao” pobjedu, Račan je istaknuo nekoliko “bitnih momenata”.

“Ključna stvar se desila početkom prošle godine kada predsjednica odstupa od ‘Za dom spremni. Kada ona izgovara da su ju krivo savjetovali, da je pogriješila, da ‘Za dom spremni’ nije stari hrvatski pozdrav. To je trenutak  u kojem mi de facto formiramo cijelu kampanju. Od poruke ‘Predsjednik s karakterom’, ‘Normalno’, sve izlazi iz tog trenutka”, izjavio je Račan, dodavši da se o kandidaturi počeo raspravljati nakon Svjetskog nogometnog prvenstva, “kada je predsjednica bila najjača”.

“Napravila je dobar posao za Hrvatsku i bila je na vrhuncu. Međutim, ima jedno staro pravilo u političkim kampanjama – manje više je nebitno kako stojite kada nema izbora, vi morate stajati najbolje na dan izbora”, kazao je.

Račan smatra da bi Grabar-Kitarović bolje prošla da je nastavila “s ustašlukom”.

“To je paradoks, ali to je tako. Nakon što je napravila zaokret, Plenković nije vidio da se desnica razlomila”, zaključio je Račan.

Komentiraj