IVAN PERNAR “Petrov je licemjer, ovo je cirkus u kojem je dozvoljeno sve osim kritike vlasti”

Jurica Galoic/PIXSELL

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije novog predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova nazvao licemjerom. Podsjetimo, u petak je konstituiran novi, deveti sazib Sabora, a prvi ‘okršaj’ u sabornici odvio se upravo između Pernara i Petrova, koji je Pernaru oduzeo riječ.

Pernar kaže kako je u Saboru ‘sve po starom’. “Istim metodama kojima se koristio HDZ sada se koristi Božo Petrov”, poručuje dodajući kako ne može promijeniti njihovo ponašanje, ali može, ističe, javnosti pokazati ‘o kakvoj se farsi radi’.

“Petrov je licemjer i kad sam to pokazao oduzeo mi je riječ jer sam skrenuo s teme. Kad su Pupovac i Bulj skrenuli s teme nije ih prekidao. Zašto mi je oduzeta riječ? Ne zbog teme, nego se ono što sam pričao se Petrovu nije svidjeli i nije to htio čuti”, objašnjava. “Ja sam u ime kluba mogao govoriti 15 minuta, tema je bila reforma javne uprave. On je rekao da će prema svima biti korektan, nije. Što znači da je lagao”, dodaje.

“Kad sam spomenuo knjigu Životinjska farma on je izgubio živce. U knjizi su se životinje bunile protiv i ljudi i kako oni vode vlast. Te ljude s te Orwellove farme bi se moglo usporediti s HDZ-ovcima. Nazovimo Metković jednom farmom. Most je htio maknuti ljude.I dijelom je uspio. I što se događa? S kojom je pričom debela svinja uspjela doći na čelo farme? Reformama. A znati koliko ih je bilo? Sedam, kao i uvjeta Bože Petrova. Svinje koje su se zavladale farmom počele su se ponašati kao ljudi. Zloupotrebljavati Ministarstvo uprave, Most sjedi za istim stolom s ljudima koje je optuživao za sukob interesa. U jednom trenutku životinje su gledale svinje i ljude kako se časte. Gledali su u ljude i svinje i u jednom trenutku nisu vidjeli razliku što će reći da se Božo Petrov pretvorio u sve protiv čega je govorio”, nastavlja Pernar.

Poručuje kako se radi o ‘cirkusu’ u kojem je dozvoljeno sve osim kritiziranja vlasti, dodajući da Petrov sada radi sve zbog čega je kritizirao HDZ i zato je jedini galsao protiv njega kao novog predsjednika Sabora. Podržao je Milanku Opačić za potpredsjednicu Sabora, a kaže da su žene u ovom Saboru ‘stavrno najpodzastupljenije’.

Dodao je kako su s Opačić razgovarali o podjeli članstva u oporbi. “Rekli smo da razumijemo da ne možemo biti predsjednici i potpredsjednici u jačim odborima, ali ih molimo za članstvo. Nisu nam to dali u ni jednom. Po statistici imamo pravo na to. Rekao sam da su se ponijeli ko škrtice”, kaže.

Kaže i kako su oni kao stranka ‘trn u oku’ Mosta nezavisnih lista. “Kada je bila izborna noć i kad su vidjeli 8 naših mandata onda se prolomio uzvik u njihovom stožeru, jedna psovka koju ne mogu ponoviti, koja je završavala sa Živi zid. Oni u nama vide opoziciju. jer smo mi treća opcija. Sve maske su sada pale”, otkriva.

Na pitanje kako će nastaviti s aktivizmom Pernar odgovara: “Petrov će moliti Boga da se Ivan Pernar ne pojavi u Saboru, ali ja ću dolaziti i vikati iz svog glasa. Vidjet ćete da će mi oduzimati riječ. Prisiljavat će me da dođu, ali ne daju govoriti. Što će reći da Petrov želi da ja budem lutka na koncu i ispoljavam svoju volju samo u mjeri kad on to želi”, zaključio je.

Komentiraj