Ivan Pernar izbačen iz Sabornice

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Pernar izbačen je u ponedjeljak iz Sabornice.

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković opomenuo zastupnike Mosta Nikolu Grmoju i Miru Bulja da ne pale mikrofon dok on priča i nabraja amandmane za državni proračun, Pernar je došao do govornice i počeo pričati, bez da mu je Jandroković dao riječ.

“Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota”, poručio je Pernar.

“Izričem kolegi Pernaru opomenu do kraja dana i nemam uopće komentara na ovakvu vrstu ponašanja”, rekao je predsjednik Sabora Jandroković. ‘Molim stražu da ga ukloni’, rekao je Jandroković.

Pernara je potom pripadnik saborske straže ispratio iz Sabornice. Ubrzo se Pernar javio na Facebooku. “Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima na proračun od glasovanja, nego je napravila glasovanje na način da se uopće ne zna o čemu su amandmani koji se odbijaju. Nabraja se samo redni broj amandmana i tko ga predlaže, bez da javnost zna koji je meritum stvari odnosno na što se amandman odnosi”, napisao je.

Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima na proračun od glasovanja, nego…

Posted by Ivan Pernar on Monday, December 3, 2018

Komentiraj