‘ZVONIMIRU PETROVIĆU, načelniku Službe za borbu protiv organiziranog kriminala PU zagrebačke, u njegovu sam se uredu požalio na sustavno policijsko maltretiranje, a on mi je rekao da osobno stoji iza svih akcija protiv mene’, izjavio je Mateković za Nacional

‘Osjećam se kao u lošem filmu. Nemam posebno lijepih riječi koje bih mogao reći o Zvonimiru Petroviću. Pa on mi je zagorčao život od prošlog ljeta, zbog njega sam duže vrijeme proveo u pritvoru jer me sumnjiči da sam prijetio nekim svjedocima i time sprječavao dokazivanje nekih kaznenih djela, podnio je protiv mene kaznenu prijavu uoči Božića, a onda obojica završimo na naslovnicama jer mi je navodno pomogao. Čini mi se da su se sukobljene policijske frakcije odlučile nadmudrivati preko mojih leđa.”

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakReli Dakar – Loebu etapa, Sunderland odustao
Sljedeći članakPotres 7,8 u Hondurasu, nema dojava o žrtvama
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.