Ivan Matana postaje novi član uprave Hajduka

Odlukom Nadzornog odbora Hajduka Ivan Matana od 1. veljače postaje novi član Uprave kluba, a njegov djelokrug poslova obuhvaćat će cijeli poslovni segment s naglaskom na financije i infrastrukturne projekte (kamp i ostali projekti). Također će bit zadužen za izradu strategije te poslovno izvještavanje. Dosadašnji jedini član uprave splitskog kluba bio je predsjednik Lukša Jakobušić.

“Preda mnom je zasigurno puno posla. Do sada sam imao priliku intenzivno pratiti Hajduk iz pozicije navijača, a sada ću imati imati priliku direktno utjecati na procese unutar Kluba. Veselim se suradnji u timu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i brojnim izazovima kojima ćemo biti izloženi.” – poručio je Matana za službene stranice Bilih.

Iz Hajduka navode da je Matana rođen 1977. godine, oženjen je i otac dvoje djece. Diplomirao je na Fakultetu turizma i vanjske trgovine u Dubrovniku. Protekle četiri godine bio je zaposlen kao rukovoditelj financija i računovodstva u Split Parkingu. Prethodno je radio u tvrtkama AD Plastik, Allianz Zagreb, Fedex te Valamar Grupa.

Izvršni je direktor s gotovo 20 godina iskustva u turističkom, financijskom, proizvodnom kao i nekretninskom te uslužnom sektoru, s afirmiranim iskustvom u uspostavi, promjeni, optimizaciji i restrukturiranju poslovnih procesa i optimizaciji troškova.

Ima bogato iskustvo u upravljanju investicijskim projektima, od investicijske studije do financiranja i realizacije projekta, kao i korporativno iskustvo u izradi poslovnih planova, strategija te primjeni korporativnih politika, zaključuju s Poljuda.

Komentiraj