Ivan Leko i Davor Matijaš osvojili belgijski kup

Hrvatski trener i vratar, Ivan Leko i Davor Matijaš, osvajači su belgijskog kupa. U finalu održanom bez prisustva gledatelja na stadionu kralja Baudouina u Brusselsu bili su bolji od aktualnog prvaka Club Bruggea rezultatom 0:1 (0:1).

Jedini pogodak na utakmici djelo je Liora Refaelova koji je u 25. minuti poslao loptu u praznu mrežu nakon što je veći dio posla obavio asistent Jukleroed. Zanimljivo da je i Leki i Matijašu ovo bio službeni debi u novom klubu, a finale se prvotno trebalo igrati u ožujku, ali je zbog pandemije koronavirusa došlo do odgode. Za Royal Antwerp radi se o trećem naslovu u belgijskom kupu, prvom nakon 28 godina.

Dok je Leko klupu Antwerpa preuzeo u svibnju ove godine zamijenivši Lászla Bölönija, Matijaš je član belgijskog prvoligaša postao u siječnju 2020. godine kada je uz odštetu od 150.000 eura pristigao iz druge momčadi Hajduka, no do danas nije upisao nijedan nastup.

Antwerp je 42-godišnjem Leki već četvrti klub u Belgiji. Prethodno je dvije sezone vodio upravo Club Brugge s kojim je 2018. godine osvojio naslov prvaka te superkup, a igrao je i grupnu fazu Lige prvaka. Još je radio i u Sint-Truiden te OH Leuven. Dodajmo da mu je pomoćnik u aktualnom klubu i Vedran Runje koji se brine o vratarima.

Komentiraj