Ivan Kepčija postao vanjski suradnik Hiberniana

Škotski prvoligaš Hibernian danas je objavio strateško partnerstvo s konzultantskom tvrtkom Planet Football sa sjedištem u Zagrebu koju je 2019. godine osnovao Ivan Kepčija. Bivši sportski djelatnik Dinama, Legije i Hajduka će tako sljedećem europskom suparniku Rijeke pomagati u procesu dovođenja pojačanja. Iz kluba novode da Planet Football konzultantske poslove obavlja i za Brentford FC odnosno FC Midtylland koji su u vlasništvu Matthewa Benhama.

>> Predstavljamo škotski Hibernian – novi europski izazov Rijeke

“Velika je korist za nas imati strateško partnerstvo s tvrtkom Planet Fotball. Kao dio našeg strateškog plana zacrtali smo da želimo biti priznati kao najbolji klub u Škotskoj kad je u pitanju otkrivanje i razvoj domaćih talentiranih igrača, ali također želimo biti poznati po sposobnosti da otkrijemo i angažiramo igrača na međunarodnom tržištu. Ovaj sporazum nam dopušta da imamo pristup Ivanu Kepčiji koji je jako iskusan nogometni djelatnik s velikom poznavanjem međunarodnog tržišta. Ivan će nam pomoći u procesu dovođenja igrača, a poboljšat će i naše resurse kako bi dodatno razvili procese regrutacije igrača. Uz to će, kad uvjeti oko pandemije dozvole, posjetiti našu Akademiju kako bi prezentirao razvoj nogometaša u Hrvatskoj. Uzbuđen sam što smo Ivana i njegovu tvrtku uključiti u našu mrežu i radujem se radu s njim u budućem razdoblju”, rekao je sportski direktor Hibernirana Graeme Mathie.

Kepčija je posljednji angažman imao u Hajduku gdje je od prosinca 2019. do studenog 2020. godine obavljao posao sportskog direktora. Rođen je u Puli 9. svibnja 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California.

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine.

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu zaU-19 reprezentacije Hrvatske. Od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave.

Komentiraj