Ivan Jurić produžio suradnju s Veronom

Talijanski prvoligaš Hellas Verona objavio je produženje suradnje s hrvatskim stručnjakom Ivanom Jurićem. 44-godišnjak se s klubom sa sjevera Italije ugovorno vezao do konca lipnja 2023. godine.

Klupu trenutno devetoplasiranog kluba Serie A Jurić je preuzeo u srpnju prošle godine i u povratničkoj prvoligaškoj sezoni Verone bilježi vrlo dobre rezultate. U 34 utakmice ima skor od deset pobjeda, dvanaest remija i deset poraza uz gol razliku 40:42.

Nakon objave o nastavku suradnje Jurić je na konferenciji za medije poslije 1-1 remija s Torinom izjavio: “Razlog zbog kojeg ostajem u Veoni? Ovu godinu mi je ovdje bilo zaista dobro i izgledalo je logično da nastavim s radom. Sviđa mi se okruženje u kojem radim i u kojem sam pronašao ljude koje volim, od skladištara pa dalje. Iskreno, to je razlog zbog kojem ostajem. Što očekujem od sljedeće sezone? Ostat ćemo momčad koja se bori za ostanak, ali lijepe su i emocije koje proživljavaš kada se boriš da ostaneš u elitnom rangu i to radiš ponizno”.

Jurić je svoju trenersku karijeru započeo vodeći mlade kategorije Genove, a od srpnja 2011. godine i angažmana u milanskom Interu počinje njegova suradnja s (danas hit trenerom) Gian Perom Gasperinijem. S aktualnim strategom Atalante Jurić je surađivao i u Palermu, a krajem 2013. ponovno se vraća svom prvom klubu Genovi gdje radi s mladima. Uslijedile su samostalne trenerske epizode u Mantovi i Crotoneu, a od srpnja 2016. i funkcija glavnog trenera Genove s kojom se nakon tri ‘gaže’ i konačno rastao u prosincu 2018. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentiraj