FaH

IVAN HORVAT: ‘Na zagrijavanju sam briljirao, ali sam onda ostao bez svježine u natjecanju’

Nije se desilo ono što sam htio, danas nije bio moj dan, zaključio je hrvatski rekorder u skoku motkom Osječanin Ivan Horvat koji je s preskočenih 5,30 metara osvojio 27. mjesto među 29 natjecatelja koji su se nadmetali u kvalifikacijama za ulazak u finale na Igrama u Rio de Janeiru.

“Na zagrijavanju sam briljirao, ali sam onda ostao bez svježine u natjecanju. Da se bar okrenulo. Nije se desilo ono što sam htio. Danas nije bio moj dan”, zaključio je u razgovoru za HRT 22-godišnji Ivan Horvat koji bi s preskočenom visinom svog državnog rekorda (5,70 m) izborio nastup u finalu u koji se ulazilo i s preskočenih 5,60 m.

Nažalost, Ivanu se ponovio nastup iz Londona 2012. godine, gdje je također podbacio u kvalifikacijama. Ivan je zapeo na 5,45 m, iako je iz svakog od njegova tri pokušaja bilo jasno da ima tu visinu, ali nije uspio uskladiti sve segmente skoka, kako bi prešao preko letvice.

“Nezadovoljan sam, ali sam puno naučio. Sad već počinjem gledati prema Tokiju. U sljedeće četiri godine puno ću uložiti u sebe”, najavio je najbolji hrvatski ‘motkaš’.

Sljedeći hrvatski atletski nastup u Rio de Janeiru, u noći s ponedjeljka na utorak, trebao bi donijeti znatno drugačiji rezultat, kad će se u krugu bacališta u kvalifikacijama bacanja diska naći najbolja svjetska ‘diskašica’ Sandra Perković.

Komentiraj