Ivan Filipović novi vratar francuskog drugoligaša

Hrvatski vratar Ivan Filipović novi je član drugoligaša Parisa s kojim je sklopio suradnju za sljedeće tri sezone. U glavni grad Francuske stiže nakon što mu je istekao ugovor sa Slaven Belupom.

“Jako sam sretan što sam se pridružio Parisu. Ovo je veliki korak za mene. Nadam se da ću dati sve od sebe kako bi Paris ušao u Ligue 1. Mislim da je vrijeme za tako nešto. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću se nastaviti razvijati.”, izjavio je nakon potpisa ugovora.

26-godišnjak je golman Farmaceuta bio posljednje tri sezone u kojima je zabilježio 85 nastupa, a pri tome je na 20 susreta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Prve nogometne korake napravio je u Graničaru iz Županje, a potom je nastupao za Cibaliju, Lokomotivu i Sesvete.

Paris je prošlu sezonu završio na petom mjestu ljestvice te kroz doigravanje nije uspio izboriti promociju u najviši rang natjecanja. Novu sezonu je otvorio uvjerljivom pobjedom od 4:0 nad Rodezom. Trener momčadi je Thierry Laurey, a Filipoviću će glavna konkurencija za mjesto među vratnicama biti iskusni 38-godišnjak Vincent Demarconnay.

Komentiraj